Çıkan civcivlerin önünde mutlaka ılık su bulunmalıdır. Civcivlerin tümü çıktıktan sonra anne ve civcivler düz ve rüzgâr almayacak bir yere konmalıdır. Civcivlerin bulunduğu yere civciv yemliği ve suluğu konmalıdır. Yemlik ve suluk sürekli dolu olmalıdır.
Civcivlere 1,5 ay mutlaka civciv yemi verilmelidir. Ek besin olarak 1 ay süre ile yumurta sarısı verilmelidir sonra yumurta akı verilmelidir. Ayrıca civcivler bir haftalık olduktan sonra güneşte gezdirilmelidir, civcivlere yemlerini sindirmesine yardımcı olmak için kum veya mermer tozu haftada 1 kere olmak suretiyle verilmelidir.
Bunlardan daha da önemli bir konu varsa oda civcivlere yeşillik yedirmektir. Civcivler 3 günlük olduktan sonra her gün *yararlı yeşillikler civcivlerin yiyeceği boyutlara getirilerek verilmelidir.
Diğer önemli bir konu ise civciv yemini üreten firmanın araştırılmasıdır çünkü bazı firmaların yemlerinde civcivleri hasta edebilecek mikroplar olabiliyor bunu anlamak için çevremizdeki bakıcılara yemlerini neren aldıklarını hiç toplu ölümlerle karışılaşıp karşılaşmadıklarını sormaktır.
Civcivleri koyduğumuz kümes düz ve yerden yüksek olmalıdır, zemininde tahta olması iyidir. Kümese talaş, saman, vs hiçbir nem tutucu madde konmamalıdır ve kümes mutlaka her gün temizlenmelidir, böyle yapmazsak hastalık gelmesi yüksek bir ihtimaldir.
SİZLERİNDEN BU KONU HAKKINDA BİLDİKLERİNİZİ PAYLAŞMANIZDAN BÜYÜK ŞEREF DUYARIZ SAYGILARIMLA...